lauantai 2. lokakuuta 2010

Rv9+1

Eilen sitten meinasi alkaa pää pehmiämään, kun aamulla taas tiputtelin.
Oli yksinkertaisesti pakko lähteä tarkistamaan asia, missä mennään vai mennäänkö enään missään?

Omat isovanhemmat oli tulossa kyläilemään ja koitin kiirehtimättä tuossa olla, ei ne koskaan kovin pitkän istu kuitenkaan ;)

No, tunnin päästä ne alkokin lähtöä tekeen ja ite samalla laittelin ipanoille vaatetukset päälle.
Lähdettiin ajeleen, lapset mummolaan ja itse polille. Menin sinne siis ilman lähetettä tai aikaa.. Vastaanottaja alko siinä sitten pohtimaan, että tarviikohan mun nyt kuitenkaan mennä näytille. Kävi kysymässä lääkäriltä asiaa ja hetken päästä palasi, "juu, kyllä sut kohta sinne otetaan."
Jännä juttu että mun kansiokin löyty suoraan siitä naistenpolin hyllyltä :D

Alle tunnin jouduin istuskeleen ja sitten pyydettiin huoneeseen.
Lääkäri oli todella mukava, sano heti että hän kyllä ymmärtää huolen kun on sen verran rankka tuo tausta. Niinhän se tosiaan on..

Sitten ultrattiin. Ensin paineli vatsan päältä ja ihan alavatsalta löyty pientä arkuutta/epämiellyttävää tunnetta. Varsinaisesti se ei sattunut, mutta ei se kaukaa hakenutkaan.
Ensimmäisenä täti sano että täällä on hematooma. Sit toiseks vasta katso pikkasta.
Siellä se oli kasvanu, kaikki oli ihan hiljaa ja katottiin ruutua, "ihan kun siellä näkyis syke" sano lääkäri. Huh.. Näky se!
Samoten näky "pitkä" napanuorakin pienenä viiruna.
Hoitajakin tuli sieltä pöydän ääreltä kurkkaamaan ruutua ja saman hän totes.
Tällä kertaa mitat vastas viikkoja 8+5 - 8+6, eli 1-2 päivää vähemmän kun omat laskelmat (viimeksi oli kuitenkin 4päivää pienempi). Menen kuitenkin noiden omien laskujen mukaan niin kauan et päästään sinne np-ultraan jossa se sit paremmin määritellään.

Juu, se harmia ja harmaita hiuksia aiheuttava "ongelma" siellä todella on hematooma kohdunsuulla. Kokoa oli 19*15mm (eli 1,9cm*1,5cm) ja se siellä tiputtelee..
Hyvä asiahan on se, että tuo hematooma (ällöttävä sanakin jo) on pienempi kun pikkanen. Mä en edes tajunnu kattoa pikkasen mittoja kun tuijotin vaan sitä sydämen läpätystä <3 Mutta siis viikkojen 8+ perusteella pituus on noin 15-22mm (1,5-2,2cm).
Vaaranahan silti on, että jos toi tulee tuolta ryminällä ulos, niin se voi vetäistä pikkasenkin mukanaan, eli toivotaan sitten että tulee tuolla mahdollisimman hermoja raastavalla tavalla, tiputtelemalla.. Tai toinen vaiho-ehto, että imeytyy sinne kohdun seinämiin..

Nyt sitten 10 päivää pelkkää lepoa, pieniä kevyitä kotihommia saa tehdä mutta kehotti jättämään nekin muille. Eli itsellä sitten sohva selässä kiinni yli viikon. Ihanaa.
Mutta miten mä, joka tykkää tehdä ja puuhata saan pidettyä itteni paikallaan?

Ja kyllä mielikuvitus alkoi sit taas laukkaamaan kun aloin miettimään tuota napanuoraa. Kun se näytti kuitenkin suhteellisen pitkältä, niin toivottavasti tämä nyt ei sitten vtäse sitä solmuun,, niinkin kun on käynyt, kohtalokkain seurauksin.

Kai se on vaan yritettävä.

Tälläista tällä kertaa.

-Z

1 kommentti:

  1. KIva että ne otti sut kumminkin ilman urputtamista sinne polille :)

    VastaaPoista